sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Lichior de oua


In asteptarea sarbatorii Craciunului




O bautura slab alcoolizata dar foarte gustoasa. Lichiorul de oua. Fara termen de comparatie cu cel ce se gaseste in comert. Nu e complicat de facut si e timpul lui, dat fiind ca mai este o luna pana la sarbatori. Da, stiu ca e in 25, dar cati dintre noi nu intra in trepidatii cu mult inainte de seara magica? Ca sa nu mai spun, ca daca este si zapada.... daca te uiti pe geam si ninge, daca mai asculti si un radio dedicat sarbatorii, practic, toata luna Decembrie e un Craciun prelungit. Aceasta este starea mea de spirit in aceasta perioada.
Nu-i asa ca si oamenii sunt mai buni in perioada asta?  Sunt  mai toleranti, mai zambitori nu-i asa?
Asadar l-am facut de azi, ca sa-i dau timp sa devina cremos. 




Acestea sunt ingredientele: galbenusuri de oua, zahar, smantana pentru frisca, lapte, alcool, vanilie si sofran. Totul e facut "la rece". Galbenusul frecat cu zaharul pudra (am uitat sa mentionez), la care am adaugat smantana pentru frisca, laptele si semintele dintr-o pastaie de vanilie. Sofranul l-am pus in alcool sa-si lase acolo minunata culoare, dupa care l-am strecurat si am adaugat alcoolul in bautura. Cam asta e tot. 
Sa recapitulez putin...... 
.........lichiorul de oua exista ....chiar si sticluta pentru cadou.




..... focul in semineu e pregatit.....



...... mai trebuie zapada si bradutul!!!


Pofta buna !!!


Un comentariu:

Iulia spunea...

Si mie imi place foarte mult. Trebuie sa fie foarte bun cu frisca. Pozele-s excelente! Bravo!