luni, 1 decembrie 2014

Lasagna



Salutare,
Azi, Lasagna!
O mancare gustoasa, satioasa pe care mi-am propus-o de mult timp. Bine ca i-a venit randul, finally...:)
Asadar...
Pentru sosul ragu am folosit 2 cepe, 1 kg de carne tocata si doua cutii de rosii decojite taiate cubulete, in sos. 
Am taiat ceapa marunt si am pus-o la calit. 

 

Cand a fost calita am adaugat carnea tocata. Am condimentat cu sare, piper si cimbru uscat (optional). Iubesc cimbrul si nu lipseste deloc atunci cand vorbim de porc. 


 Iar mai apoi , cand carnea si-a lasat sucul, am adaugat si rosiile in sos. 


Cand a scazut sosul, am pus-o deoparte. Dupa ce s-a racit m-am apucat de sosul Bechamel.
Un pachet de unt, pus la topit in care am adaugat pe rand 7 linguri de faina. Le-am luat de pe foc si am incorporat, putin cate putin, 700 ml lapte rece. Apoi le-am pus din nou pe foc. 


Am separat doua oua si am razalit parmezan. Le-am adaugat sosului impreuna cu nucsoara. Le-am mai lasat pe foc pret de cateva minute, putine. Apoi l-am luat deoparte.


Intre timp, am pus apa la fiert cu o lingura cu ulei.  Mi-am pregatit tava, pe fundul careia am pus o pelicula de bulion. 


Am inceput operatiunea asternerii in tava. Primul strat a fost de paste lasagna, fierte 1 minut cat sa te inmoaie, apoi 1/2 din sosul ragu. Din nou un strat de foi, apoi 1/2 din sosul Bechamel...si iar foi si restul de ragu si tot asa pana incheiem cu ultimul rand, cu sos Bechamel. Deasupra am razalit cas din belsug. 



 Am pus tava la cuptor 50 minute la 160 grade.


 Pofta buna !











Niciun comentariu: